nieuws

Wagner's Der Fliegende Holländer eenmalig in De Doelen

ROTTERDAM - In De Doelen in Rotterdam wordt binnenkort eenmalig een speciale versie van Wagner-opera Der Fliegende Holländer op gevoerd. Het gaat om een muziekevenement met het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Gergiev’s opvolger dirigent Yannick Nézet-Séguin, compleet met videokunst op de achtergrond.
Voor Nézet-Séguin is het de eerste keer dat hij Der Fliegende Holländer in zijn geheel opvoert. Blijkbaar was daar behoefte aan, want toen hij vorig jaar een Wagner-fragment dirigeerde, schreef het NRC: “Voor het verlanglijstje: een hele Wagner-opera met Yannick.”
Naast het Rotterdams Philharmonisch is er ook een belangrijke rol weggelegd voor topsolisten als Evgeny Nikitin, Frans-Josef Selig en Emma Vetter. De videobeelden worden verzorgd door de bekende Australische jonge kunstenaar Shaun Gladwell. Hij maakte voor deze voorstelling een speciale film.
Een speciale promotiekaravaan trekt de komende tijd langs allerlei festivals om mensen warm te maken voor het eenmalige evenement dat op zondagmiddag 15 september wordt uitgevoerd.
Der Fliegende Holländer zal daarna in deze vorm alleen nog te zien zijn in Parijs en Dortmund.