Excelsior opent competitie met gelijkspel

ROTTERDAM - Excelsior is het nieuwe seizoen gestart met een 2-2 gelijkspel tegen Helmond Sport. Voor de ploeg van de debuterende trainer Jon Dahl Tomasson scoorden de aanwinsten Lars Hutten en Jeff Stans. Met het ene punt waren na afloop de Brabanders het meest tevreden.
In de absolute openingsfase van het duel was het gelijk schrikken op Woudestein toen Lars Veldwijk in botsing kwam met Ferry de Regt. Met flinke hoofdwonden moesten beide spelers het veld verlaten. Veldwijk werd vervangen door Rangelo Janga.
Toen beide clubs van de schrik bekomen waren, kreeg Excelsior kansen op de openingstreffer. Een vrije trap van Rick Kruys ging net over het vijandelijke doel en ook Lars Hutten kreeg de bal niet tussen de palen. Even later was de nieuwkomer wel trefzeker: 1-0.
Lang konden de Kralingers niet genieten van de voorsprong, want nog geen halve minuut later was het alweer gelijk. Serhat Koc maakte de gelijkmaker (1-1), waarna een vrije trap van Kevin Visser via Dave Nieskens zomaar achter keeper Jordy Deckers verdween: 1-2.
De tweede helft kwam moeizamer op gang, maar na een uur spelen kwam Excelsior wel op gelijke hoogte. Jeff Stans mikte op prachtige wijze van afstand raak: 2-2. Tien minuten later kreeg Janga een uitgelezen kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar hij kopte na een voorzet van Hutten van dichtbij jammerlijk naast.
Excelsior nam geen genoegen met een punt en zocht naar een derde treffer, maar echt grote kansen bleven uit.