nieuws

Odfjell onderzoekt mogelijke andere misstanden

Odfjellpersoneel
Odfjellpersoneel
ROTTERDAM - Het Rotterdamse tankopslagbedrijf Odfjell onderzoekt of er vaker incidenten zijn verzwegen voor de buitenwereld. Dinsdag bleek dat Odfjell in 2009 had verzwegen dat er duizenden liters methanol vrijkwamen bij een lek.
'Naar aanleiding van dit incident, onderzoekt Odfjell of er nog meer incidenten zijn geweest in het verleden die niet of onjuist zijn gerapporteerd', schrijft het bedrijf in een verklaring.
Odfjell werd vorig jaar grotendeels stilgelegd omdat het niet meer aan de veiligheidseisen voldeed. In 10 jaar tijd was de terminal zeker 64 keer in de fout gegaan. De tanks waren zeker 30 jaar lang niet gecontroleerd. De milieudienst controleert extra bij het gedeelte van
Odfjell dat nog wel in gebruik is.
In een open e-mail aan de directie van Odfjell vraagt CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt om binnen een week duidelijk te maken of en welke incidenten zij nog meer heeft verzwegen. 'U zegt dat Odfjell nu onderzoekt of er een melding aan het bevoegd gezag gedaan is. Na het onderzoek van de Onderzoeksraad, na de zogenaamde cultuurverandering, na alles kunt u toch
niet serieus menen dat u niet weet of en hoe dit incident gemeld is', vraagt hij naar aanleiding van het lek van methanol.
Ook heeft het CDA Kamervragen gesteld over de kwestie.