FC Dordrecht met tien man langs MVV Maastricht

ROTTERDAM - FC Dordrecht heeft op de eerste speeldag in de Jupiler League drie punten gepakt tegen MVV Maastricht. De nummer negen van vorig seizoen won met 2-1 aan de Krommedijk. Jeffrey Fortes en Giovanni Korte scoorden voor de Dordtenaren, die lange tijd met tien man speelden.
De ploeg van trainer Harry van den Ham had vanaf het beginsignaal het initiatief tegen de Limburgers. Grote kansen bleven uit in het eerste kwartier uit, maar daarna kwam de thuisploeg wel op voorsprong. Fortes werkte een hoekschop van Andreas Luckermans binnen: 1-0.
Ook in de fase daarna bleef FC Dordrecht eenvoudig overeind. De 1-1 na dik een half uur spelen kwam dan ook uit de lucht vallen. De buitenspelval van de Dordtenaren werkte niet naar behoren en daar profiteerde Tom van Hyfte optimaal van: 1-1. Even wankelde de thuisploeg, maar in de slotfase kreeg het zelf in de persoon van Adnan Alisic nog een kans. Hij schoot net naast het vijandelijke doel.
Na rust kreeg FC Dordrecht een flinke tegenslag te verwerken, toen Marvin Peersman direct rood kreeg na een overtreding op Antonio Stankov. Het duel werd nog levendiger dan voor rust en met een man minder nam de ploeg van Van den Ham een hernieuwde voorsprong. Invaller Korte, gehuurd van ADO Den Haag, was trefzeker na een scherp uitgevoerde counter: 2-1.
In het restant van de wedstrijd bleef de thuisploeg zonder enige moeite overeind tegen de elf spelers van MVV Maastricht. De Dordtenaren kregen zelfs kansen om nog een derde treffer te maken. Zo knalde uitblinker Luckermans net naast.