nieuws

Natalie van den Adel keert terug bij Binnenland

basketbal
basketbal
ROTTERDAM - Natalie van den Adel keert terug bij Binnenland/Rotterdam. De 22-jarige speelster, die zowel op de guard- als forwardpositie uit de voeten kan, speelde vorig seizoen bij De Wit/Grasshoppers. Binnenland en Van den Adel hebben wel afgesproken dat ze kan vertrekken als een club uit een Europese topcompetitie interesse toont.
'Ik zie er naar uit om weer in het blauwe Binnenland-tenue te spelen. Ik heb het afgelopen seizoen met plezier bij Grasshoppers gespeeld en heb me daar goed kunnen ontwikkelen. Dat uitstapje is zeker goed voor mij geweest,' aldus Van den Adel.
Tegenover de terugkeer van Van den Adel staat het vertrek van Rachel Roubehie-Fissa. De in Frankrijk geboren maar in Leeuwarden opgegroeide guard gaat in haar thuisland spelen. Ze speelde twee seizoenen in het Rotterdamse Topsportcentrum.
Eerder deze week werd bekend dat Binnenland komend seizoen 'gewoon' in de eredivisie uitkomt. Vorige week luidde het bestuur van de Stichting Topsportbasketball nog de noodklok omdat door het vertrek van de hoofdsponsor het eredivisieschap aan een zijden draadje hing.
In een week tijd zijn er door inspanningen van vele leden van Binnenland en andere betrokkenen, sponsoren gevonden die een deel van het financiële tekort hebben opgebracht.