nieuws

Sparta laat in seizoensouverture twee punten liggen

ROTTERDAM - Sparta heeft in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Jong PSV direct twee punten laten liggen. De ploeg van trainer Adrie Bogers kwam tegen de Eindhovenaren niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Iliass Bel Hassani en nieuwkomer Cendrino Misidjan waren trefzeker voor de Kasteelclub.
De thuisploeg startte nog wel fris aan de wedstrijd. Johan Voskamp vond vanuit een moeilijke hoek doelman Nigel Bertrams op zijn weg. Twee minuten later kwam Sparta met de schrik vrij, toen Geraldo Antonio de bal na een scherpe voorzet van Mohamed Rayhi op een haar na miste. Ook de Rotterdammers kregen daarna een grote kans, maar Jeremy de Nooijer vond Bertrams op zijn weg.
De Eindhovenaren, die met een hele jonge ploeg naar het Kasteel waren gekomen, bleven brutaal komen. De doorgebroken Antonio schoot maar net voorlangs. Na een klein half uur spelen werd het alsnog 0-1 via Rayhi. Sparta leek aangeslagen en kwam nog maar sporadisch voor het vijandelijke doel. Alleen aanvoerder Jaime Bruinier mikte, na een goede actie van Donovan Deekman, hoog over in kansrijke positie.
Na rust kreeg Sparta snel een mogelijkheid, maar Deekman kon de sterk uitkomende Bertrams niet verschalken. Toch was die sluitpost even later wel verantwoordelijk voor de gelijkmaker van de ploeg van Bogers. Hij verkeek zich volledig op een vrije trap van Bel Hassani, die via de onderkant lat binnen viel: 1-1. Na die opsteker voor de Rotterdammers kreeg verdediger Crescendo van Berkel een dot van een kans, maar na een zelf opgezette aanval schoot hij recht op doelman Bertrams.
De 2-1 viel even later alsnog, toen de sluitpost van de Brabanders weer niet vrijuit ging en uiteindelijk Cendrino Misidjan van dichtbij binnen kon koppen. Lang kon Sparta niet genieten van die voorsprong, want een kwartier voor tijd was het alweer gelijk. Menno Koch kopte de 2-2 achter de weifelende doelman Khalid Sinouh. Na die treffer gingen beide ploegen – zonder veel overleg - op zoek naar een derde treffer. Bruinier kreeg een goede mogelijkheid, maar hij probeerde in kansrijke positie een ploeggenoot te vinden.
Scoreverloop: 29' Rayhi 0-1, 60' Bel Hassani 1-1, 69' Cendrino Misidjan 2-1, 76' Menno Koch 2-2.
Opstelling Sparta: Sinouh; Gielisse, Luirink, Van Berkel, Misidjan, De Nooijer, Bel Hassani (80. Nieuwendaal), Bruinier, Voskamp (71. Bilate), El Hassnaoui (58. Mahi), Deekman.