nieuws

El Akchaoui teleurgesteld: 'De Haan zou mij bellen'

Youssef El Akchaoui
Youssef El Akchaoui
ROTTERDAM - Youssef El Akchaoui is teleurgesteld in Ferry de Haan. De clubloze verdediger, die in de tweede helft van het afgelopen seizoen speelde voor Excelsior, heeft nog niets vernomen van de algemeen directeur van de Kralingers. El Akchaoui werd aan het eind van vorig seizoen beloofd dat er contact met hem zou worden opgenomen.
'De Haan liet weten dat hij me zou bellen, maar dat heeft hij niet gedaan. Als je zoiets zegt moet je wel iets van je laten horen en je afspraak nakomen. Ook al is het negatief nieuws,' zegt de geboren Dordtenaar tegenover RTV Rijnmond. 'Wat mij betreft mag hij alsnog bellen. Ik voel me fit en ben slechts 32 jaar. Ik sta in ieder geval open voor clubs uit het binnen- en buitenland.'
Volgens De Haan reageert El Akchaoui wat voorbarig. 'Ik heb hem inderdaad gezegd waarschijnlijk te zullen bellen, maar hier moet je geen conclusies uit trekken. Ik weet niet of hij een optie is. Wij zijn ons nog aan het oriënteren op die positie. Het is in ieder geval een moeilijke zoektocht. De middelen zijn beperkt, dus nemen wij de tijd om het op de juiste manier in te vullen. Eind augustus weten wij pas hoe onze selectie eruitziet,' aldus de beleidsbepaler van de Rotterdammers.
El Akchaoui blijft hopen op een vervolg van zijn carrière. 'Als er iets komt uit de zandbak, dan ben ik morgen weg. Er was wel interesse uit Turkije en Roemenië, maar die clubs kunnen geen bankgaranties geven. Ik moet een gezin onderhouden dus dat is een te groot risico voor mij. Op dit moment train ik voor mezelf en wacht ik op iets moois.'
De linksback speelde in de jeugd van Feyenoord en begon zijn loopbaan in 2000 bij Excelsior. Via 1. FC Union Berlin, ADO Den Haag, NEC, FC Augsburg, sc Heerenveen en NAC Breda keerde hij afgelopen winter terug op Woudestein, waar hij tot dertien competitiewedstrijden kwam.