nieuws

Doodgeschoten Spijkenisser was schutter El Hombre

ROTTERDAM - Het slachtoffer van een dodelijke schietpartij op de Noordakker in Spijkenisse is ex-crimineel Vernon P.. Dat bevestigde de politie maandag.
P. is in de buurt bekend door een geruchtmakend vuurgevecht uit 2007. Toen opende hij in zijn woonplaats het vuur op twee bezoekers van café El Hombre, die terugschoten. De mannen zouden P. eerder hebben mishandeld en beroofd. Vijf mensen raakten gewond.
De rechter veroordeelde na de schietpartij zowel P. als de twee betrokken cafébezoekers tot zes jaar cel. Drem G. en Nadyen I. waren volgens de magistraat even schuldig. De 40-jarige P. zou sinds een jaar weer op vrije voeten zijn en werk hebben gevonden.
Volgens buurtbewoners heeft het criminele verleden van de Spijkenisser hem ingehaald. ‘’Het is een afrekening. We zaten te wachten tot hij werd neergestoken,’’ vertelt een buurtbewoner. ‘’Hij heeft zo vaak op mensen geschoten. Eens kom je jezelf tegen.’’
Vluchtauto gevonden
De auto waarmee de vermoedelijke dader van de schietpartij wegvluchtte, is gevonden. Dat meldde de politie maandag. De wagen stond geparkeerd in de Lekstraat in Rozenburg.