nieuws

Gasflessen en shovel bij mislukte plofkraak Rotterdam

ROTTERDAM - Criminelen deden dinsdagochtend vroeg een mislukte poging om met grof geweld een geldautomaat te kraken in Rotterdam-Schiebroek. De politie trof bij het gebouw aan de Peppelweg een shovel en gasflessen aan, die waarschijnlijk als hulpmiddelen zijn ingezet.
Omwonenden hoorden rond 4 uur een harde knal en belden de politie, maar de daders waren al gevlucht. Het lukte de criminelen niet de geldautomaat op te blazen. Agenten hebben de omgeving afgezet voor onderzoek.

Voortvluchtig

De criminelen gooiden na mislukte kraak onder meer lange lange schroeven en met spijkers geprepareerde buizen dwars over de straat. Mogelijk probeerden ze zo de politie af te schudden. De daders zijn nog voortvluchtig.
Na de mislukte kraak bleek dat de shovel was gestolen van een bouwplaats aan de Wilgenplaslaan. De bouwplaats bevond zich niet ver van de Peppelweg.

Ondernemers

Bij ondernemers in de omgeving nemen de onveiligheidsgevoelens toe. De laatste tijd zijn onder meer een snackbar, supermarkten, een goudsmid en andere winkels overvallen. Toch heeft voorzitter Dimitri van Esch van de winkeliersvereniging vertrouwen in de toekomst.
''De deelgemeente zet zich 100 procent in om, samen met ons, de Peppelweg een betere omgeving te maken,'' vertelt van Esch. ''We hebben een plan gemaakt om er echt weer een frisse omgeving van te maken.''