nieuws

Nieuwe Rotterdamse vlag wappert op stadhuis

ROTTERDAM - Op het Rotterdamse stadhuis wappert tot 9 augustus een nieuwe Rotterdamse vlag. Die telt zeven strepen van groen en wit, in plaats van de gebruikelijke drie. De extra groene strepen verwijzen volgens de gemeente naar de ''groene en duurzame ambities van de stad.''
Wethouder Korrie Louwes kreeg de vlag aangeboden op het Internationale Vlaggencongres. Het was bedoeld als ludiek cadeau, omdat het evenement in Rotterdam is georganiseerd.

Ook benieuwd naar reacties

— Korrie Louwes (@KorrieLouwes)
">
Louwes besloot de vlag in elk geval tot het einde van het congres op te laten hangen aan de Coolsingel. De politica hoopt zo te peilen wat Rotterdammers vinden van de nieuwe vlag.
Vanuit de politiek klonken alvast enthousiaste geluiden. ''Eerste reacties zijn lovend. En terecht,'' twitterde PvdA'er Peter van Heemst. ''Een groene en duurzame vlag? Leuk! Ik zeg houden,'' vond GroenLinks-voorman Arno Bonte.
Niet iedereen reageerde enthousiast. ''En ja hoor, de komkommer der komkommers. Een nieuwe vlag voor Rotterdam. Historisch besef is ver te zoeken'', klaagde VVD'ster Antoinette Laan.