nieuws

Hoek van Holland adopteert weesbeelden

ROTTERDAM - Hoek van Holland krijgt de komende tijd tien beeldende kunstwerken die in Rotterdam overbodig zijn geworden. De beelden staan op plekken waar niemand meer naar ze omkijkt of staan in depots te verstoffen. Het eerste beeld wordt donderdag onthuld.
Deelgemeentebestuurder Klaas de Koning van Cultuur kwam er een paar jaar geleden bij toeval achter dat in Rotterdam meerdere beelden staan die in verval dreigen te raken. Zo stond bij een school in Hoogvliet een beeld van een moeder die aan haar kind voorleest.
De school is gesloten en het beeld stond er nog. Toen Klaas de Koning er ging kijken zag hij dat het van oorsprong wit-marmeren beeld bijna zwart was geworden van het vuil. "Toen kwam bij mij spontaan de term 'weesbeelden' op.

sponsor

De deelgemeentebestuurder van Cultuur vroeg of hij tien beelden kon krijgen van het CBK in Rotterdam. De beelden komen in eigendom van de Hoekse stichting Get Hooked. Die moet sponsors zoeken die het onderhoud voor het beeld betalen. In totaal is nu voor vier beelden een sponsor en een nieuwe bestemming gevonden.