nieuws

'De RET gaf mijn kind mee aan wildvreemden'

ROTTERDAM - Ze is nog steeds niet van de schrik bekomen: de Rotterdamse Charifa Aveloo (29) zag dinsdag op het Kruisplein de tram wegrijden met haar zesjarige zoontje Zion. Zelf stond ze buiten met de kinderwagen met haar twee andere kinderen. De conductrice had gezegd dat de tram zou wachten, maar de bestuurder reed doodleuk weg.
Charifa: "Ik stond al in de tram en wilde mijn dubbele kinderwagen op de speciale plek voor kinderwagens zetten, maar mijn wagen is te breed om binnendoor naar het andere rijtuig te gaan. Ik riep mijn zoontje zodat we buitenom konden lopen, maar de conductrice zei dat hij binnendoor kon lopen en dat de tram zou wachten."
Toen ze buiten stond, zag de Rotterdamse de tram met haar zoontje erin wegrijden. "Ik rende er nog achteraan, maar de tram stopte niet." Tot overmaat van ramp verloor ze onder het rennen haar telefoon.
Bij het kantoor van de RET in het Centraal Station werd door een RET-medewerker contact gezocht met de trambestuurder. Daar kreeg Charifa te horen dat haar zoon door twee mannen zou worden teruggebracht. Charifa: "Toen sloeg de paniek helemaal toe. Twee wildvreemde mannen!"
Inmiddels heeft de Rotterdamse haar zoon weer veilig terug en is er een klacht ingediend bij de RET. Het vervoersbedrijf zegt de klacht te onderzoeken, maar wil verder niet reageren.