nieuws

Jeff Vermeulen voorlopig geschorst door KNWU

Vermeulen
Vermeulen
ROTTERDAM - Wielrenner Jeff Vermeulen is door de KNWU voorlopig geschorst. De Rotterdammer van Metec mag tijdelijk niet deelnemen aan wedstrijden wegens ‘een mogelijke overtreding van het dopingreglement,’ meldt de KNWU.
Vermeulen zou tijdens Olympia's Tour, in mei, positief hebben getest op een nog onbekend middel. In de vijfdaagse wedstrijd door Nederland won hij twee ritten. Begin juni zou Vermeulen zijn ploeg hebben ingelicht tijdens de Ster ZLM Toer. In die wedstrijd hield hij het in de tweede rit voor gezien.
De nationale bond kan inhoudelijk niet ingaan op de voorlopige sanctie. ‘Wij hebben een brief van de UCI (de mondiale wielerbond, red.) ontvangen met de mededeling dat Jeff Vermeulen het dopingreglement mogelijk heeft overtreden. Omdat hij een licentie bij ons heeft, hebben wij hem schriftelijk op de hoogte gesteld. Inhoudelijk draagt de bond deze zaak over aan het ISR (Instituut Sportrechtspraak, red.). Ik weet dan ook niet wat voor mogelijk overtreding hij heeft begaan. De uitspraak van de ISR-commissie is voor ons bindend,’ zegt Evelien Meijer, woordvoerster van de KNWU.
Jeff Vermeulen was niet bereikbaar voor commentaar.