nieuws

Activisten No Border voelen zich bedreigd

no_border2
no_border2
ROTTERDAM - Sommige asielactivisten van No Border voelen zich bedreigd door de aanwezigheid van de politie. Woordvoerder Ron Vrij stelde woensdag dat zich onder de activisten migranten zonder papieren bevinden, die nerveus worden van de politie-aandacht.
''Mensen voelen zich dan niet zo veilig. Er zitten ook mensen die al langere tijd actief zijn tegen het huidige migratiebeleid,'' vertelt Vrij. ''We hebben een hoop aandacht van de politie gehad. Dus we dachten: het is goed om het kamp even gesloten te houden.''

'Even gesloten'

Volgens Vrij is het kamp ''even gesloten'', maar een andere woordvoerster spreekt dat tegen.
''Bewoners zijn zeker nog welkom. Ze komen ook nog steeds op het terrein,'' zei woordvoerster Mikkie Venema. ''De koffie en thee staan al klaar,'' zegt ze vrolijk.
Het No Border-kamp werd vorige week opgezet. De activisten protesteren tegen het Nederlandse en Europese migratiebeleid.

Arrestaties

Woensdagochtend hield de politie drie actievoerders aan, die tegen het kamp protesteerden. De twee mannen en een vrouw voeren op een boot met een spandoek ter hoogte van de Nassaukade. De politie kwam in actie omdat er met stenen gegooid zou zijn tussen de opvarenden en de kampbewoners.