nieuws

NU Discussie: Goed dat R'dam No Borders met rust laat?

Heemraadssingel2
Heemraadssingel2
ROTTERDAM - 'Langharig werkschuw tuig'... 'Opbokken met die actievoerders'... De activisten van No Border, neergevleid aan de Nassaukade in Rotterdam, kunnen niet echt op symphatie rekenen nadat vanochtend-vroeg meerdere gebouwen in Rotterdam zijn beklad. Leuzen als 'human rights for everybody' en 'no more deportations' waren gespoten, maar óók nazi-tekens en anarchistische symbolen.

Kun je zomaar zeggen dat No Border moet wegwezen? Want bewezen is het niet, dat leden van No Border verantwoordelijk zijn voor de bekladding...
WAT is er mis met actie-voeren? En waarom worden leden van dit soort actiegroepen vaak weggezet als langharig werkschuw tuig?
Heb JIJ weleens actiegevoerd? Schuwde je GEEN middelen?

DE STELLING: Het is goed dat Rotterdam terughoudend is met ontruiming van het kamp van No Border, ONDANKS de bekladdingen.

BEL 010 - 436 44 36, of chat hier onderaan. Twitteren kan ook met de #RIJNMONDNU.

Word bijgepraat over het nieuws om de hoek, maar ook over binnen- en buitenlandse kwesties. Met verslaggevers in de regio en correspondenten uit de hele wereld. Een nieuwsquiz, de Dag van Toen en discussie! Rijnmond Nu: iedere werkdag tussen 16.00 en 19.00 uur.