nieuws

'Puntenverlies tegen Achilles '29 zou blamage zijn'

ROTTERDAM - FC Dordrecht kan over een nagenoeg complete selectie beschikken in het competitieduel tegen de gepromoveerde amateurclub Achilles '29 van zaterdagavond. Marvin Peersman is geschorst, aanvallers Jessy Mayele en Jaïr Balrak ontbreken met blessures in Groesbeek.

Nieuwkomer Yoëll van Nieff kan gelijk debuteren voor FC Dordrecht, dat hem dit seizoen huurt van FC Groningen. Trainer Harry van den Ham vindt dat zijn ploeg alleen met een overwinning tevreden mag zijn tegen de amateurclub: 'Zij komen van de amateurs maar dat neemt niet weg dat het geen gemakkelijke wedstrijd zal worden. Zij spelen een verouderd systeem, 4-4-2, met veel man achter de bal. Je moet zorgen dat je niet achter komt. Wij hebben respect voor de tegenstander, bereiden ons serieus voor en weten alles van Achilles. Maar we gaan voor de volle winst.'
Het duel tussen FC Dordrecht en Achilles '29 begint zaterdag om kwart voor 7. Vanwege bezuinigingen doet Radio Rijnmond voor het eerst in jaren geen live verslag van een duel in het betaald voetbal van een van onze regioclubs. Wij zijn wel met een verslaggever ter plaatse en er volgen nabeschouwingen en een wedstrijdverslag op onze website.