nieuws

Zwemfanaat Máxima toch niet in wetsuit de Schie in

ROTTERDAM - Omdat het precies 200 jaar geleden dat Napoleon is verdreven, wordt in Schiedam een historisch verantwoorde zwemtocht georganiseerd. Dat gebeurt tijdens de komende Brandersfeesten. De organisatie hoopt op beroemde zwemmers, maar koningin Máxima lijkt geen duik te mogen nemen.
De opbrengst van de 3 kilometer lange zwemwedstrijd door de Schie komt ten goede aan de Spieren voor Spieren-actie. Maximaal 150 deelnemers kunnen zich vanaf nu inschrijven via de website van de Brandersfeesten.
Voor de zowel de vrouwelijke als de mannelijk winnaar ligt bij de eindstreep voor 500 euro aan typisch Schiedamse waar klaar. De nummers twee en drie uit deze categorieën kunnen spullen ten waarde van 350 euro en 150 euro in de wacht slepen
Kapper en communisten-nazaat Eugene Collé is wedstrijdleider die koortsachtig bezig is ook bekende zwemmers te strikken. Hij denkt aan gewezen zwemmer Pieter van den Hoogenband en zijn vriendin Ranomi Kromowidjoj.
De Rijksvoorlichtingsdienst heeft de organisatie al laten weten dat zwemfanaat Máxima niet in wetsuit in troebele Schiewater van de partij zal zijn. Dat wordt koningin-onwaardig geacht. ''Dat hebben al uitgezocht. Ze is koningin en mag het water niet meer in,'' verzucht Collé.