nieuws

Neergehaalde piloot WOII inzet van ruzie

ROTTERDAM - Het Heinenoordse oorlogsmonument ter nagedachtenis aan de gesneuvelde Australische vliegenier Jack Dawson Greene is inzet van een conflict tussen 's-Gravendeler Anton de Man en de Barendrechtse archivaris Hans Onderwater.
De vliegenier werd op 17 maart 1945 neergehaald boven de Boonsweg in de Hoeksche Waard. Hij sneuvelde en de toen 4-jarige De Man was daar getuige van. Het verhaal bleef De Man achtervolgen en in 2010 kreeg hij het voor elkaar een monument te plaatsen.
Maar de laatste tijd vond hij dat er steeds slordiger met het monument werd omgesprongen. Daarom besloot hij zelfgekochte spullen weg te halen.
Onderwater dacht dat ging om vandalen en wilde naar de politie stappen om aangifte te doen. Totdat hij hoorde dat het ging om een actie van De Man.
Beide heren leven al een tijdje met elkaar in onmin. Inzet van het conflict is een al dan niet door Onderwater zelfgeschreven brief waarin de erven Dawson Greene eisen dat de heer De Man zijn gedenkingsbemoeienis en onderhoudswerk per direct staakt.