nieuws

Topjaar voor molens Kinderdijk

ROTTERDAM - Het is een topjaar voor de molens in Kinderdijk. Door meer vrijwilligers, de nieuwe website kinderdijk.nl en souvenirverkoop in het bezoekercentrum weet de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk dit jaar meer bezoekers te trekken en meer inkomsten te genereren.
Peter Paul van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk ziet het aantal bezoerers stijgen: "We merken dat we vóór liggen op vorig jaar. Normaal ontvangen we de 100-duizendste betalende bezoeker in september. Dit jaar is dat deze maand al het geval. Vorig jaar hadden we 130-duizend bezoekers, dit jaar worden het naar verwachting 150-duizend betalende bezoekers."

Paul legt de nadruk op betalende bezoekers, mensen die betalen voor een bezoek aan één van de molens en het bezoekerscentrum. Het openbaar toegankelijk gebied rond de molens wordt elk jaar door ruim 350-duizend toeristen bezocht.
Anderhalf jaar geleden kampte de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk nog met een tekort van 9 ton. Begin dit jaar ging het roer om met als doel meer inkomsten te genereren.