Met de waterbus in één ruk naar molens Kinderdijk

Met de waterbus zonder overstappen recht voor de molens van Kinderdijk afgezet worden. Als het aan de Waterbus en de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk ligt kan dat binnenkort.

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een directe waterbusverbinding vanuit Dordrecht en Rotterdam. Nu vaar je in 40 minuten van Dordrecht naar de waterbushalte dichtbij de molens van Kinderdijk. Daar is dan wel nog een overstap voor nodig van de gewone waterbus naar het kleinere Driehoeksveer. En eenmaal bij de halte is het nog een stukje lopen.

Dat moet sneller en makkelijker vinden ze bij de Waterbus zelf ook. “Wij merken dat er steeds meer vraag is om met de Waterbus naar Kinderdijk te komen, dus wij vinden dan ook dat er een directe verbinding een service is die we de reiziger moeten kunnen bieden”, aldus Jan Minnee van Waterbus BV-Aqualiner.

Kinderdijk razend populair

Met die directe verbinding zou je voortaan in dertig minuten recht voor de molens van Kinderdijk staan. Waterbus zelf denkt dat deze verbinding zeker rendabel is, aangezien nu al erg veel mensen gebruik maken van de veerdienst naar de molens. Minnee: “Kinderdijk is razend populair. We verkopen steeds meer dagkaarten. We hebben al meer arrangementen verkocht dan vorig jaar, dus er is zeker een stijgende lijn te zien.”

Stichting Werelderfgoed Kinderdijk

Peter Paul Klapwijk van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk is dolblij met het plan voor een directe waterverbinding. “Het is goed voor ons, want we verkopen meer kaartjes. Maar het is ook goed voor de omgeving als meer mensen de waterbus pakken in plaats van de auto. En dat lost ook weer parkeerproblemen op. Dus ik zie alleen maar voordelen!"

Jaartje wachten nog

Als alles meezit wordt de waterbusverbinding tussen de molens van Kinderdijk en Dordrecht en Rotterdam volgend jaar in gebruik genomen. Op dit moment is de Waterbus nog wel in overleg met de provincie Zuid-Holland hierover.

Deel dit artikel: