nieuws

Demonstratie asielactivisten in de stad

ROTTERDAM - Ongeveer 400 demonstranten van de actiegroep No Border protesteerden zaterdagmiddag tegen het Nederlands vluchtelingenbeleid. Ze verzamelden op Plein 1940 in het centrum van Rotterdam en liepen daarna een route door de binnenstad.
Een handjevol mensen van een andere groep probeerde een tegendemonstratie te houden. Het is niet duidelijk of ze van de groep Identitair Verzet met rechtse activisten waren. Die groep had eerder aangekondigd zaterdagmiddag een tegendemonstratie op een grasveld in Spaanse Polder te houden. De politie hield de twee groepen uit elkaar.
Volgens onze verslaggever waren meer dan 100 agenten ingezet om de demonstratie veilig te laten verlopen. De demonstranten zijn langs de Pauluskerk, het Schouwburgplein en politiebureau Doelwater gelopen en eindigden in hun kamp in Rotterdam-Zuid.
De activisten liepen met spandoeken met leuzen als 'Geen mens is illegaal' erop. De demonstratie was de afsluiting van het No Border Camp. Ze kampeerden vanaf 2 augustus op een terrein aan de Nassaukade in Rotterdam-Zuid.
Vragen Leefbaar Rotterdam
Leefbaar Rotterdam gaat vragen stellen aan het Rotterdams college over de extra kosten die vastzitten aan de politieinzet tijdens de optocht. Volgens Leefbaar werd afgelopen donderdag en vrijdag ook het stadhuis extra zwaar beveiligd. Leefbaar-raadslid Michel van Elck wil daarom weten wat de totale kosten zijn van het gedogen van het kamp op Rotterdam-Zuid.

Het No Border Netwerk
Het No Border Netwerk is een netwerk van organisaties, groepen en individuen die actief zijn in een aantal delen van de wereld. De No Border-activisten staan voor het principe van vrijheid van beweging en verzetten zich tegen de enorme controle van migranten aan de grenzen van staten en de buitengrenzen van Europa.
Het netwerk bestaat sinds 1999. Het verzet uit zich onder meer in het opzetten van No Border Camps, het organiseren van (lawaai)demonstraties, directe acties en het opzetten van blacklists en 'antideportatiecampagnes'.