nieuws

Barendrecht boekt eerste oefenzege van seizoen

ROTTERDAM - Topklasser Barendrecht heeft eindelijk de eerste zege in de oefencampagne te pakken. De ploeg van trainer Jack van den Berg won zaterdag met 0-1 van XerxesDZB. Nieuweling Mitch Fransen kroonde zich tot matchwinnaar in Rotterdam.
Na drie nipte nederlagen tegen HBS, Smitshoek en Alexandria '66 werd XerxesDZB zaterdag wel verslagen. In een gezapig duel, waarin beide ploegen niet veel kansen afdwongen, tankte Barendrecht uiteindelijk het meeste vertrouwen.
XerxesDZB, dat iets later dan de Barendrechters aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begon, kan ook nog niet spreken van een succesvolle oefencampagne. De Rotterdammers wonnen tot nu toe ook slechts één vriendschappelijk duel.
Barendrecht begint over twee weken aan de competitie. Excelsior '31 komt dan op bezoek op sportpark De Bongerd. XerxesDZB start twee weken later. De hoofdklasser speelt zaterdag 7 september de eerste wedstrijd. Tegenstander is dan promovendus Deltasport.
Ridderkerks kampioenschap
Hoofdklasser RVVH, competitiegenoot van XerxesDZB, kroonde zich zaterdag tot kampioen van Ridderkerk. Op sportpark Het Kraaiennest werd de finale met 5-0 gewonnen van Bolnes. De kersverse tweedeklasser had geen moment iets in te brengen op het veld van Rijsoord.
Voor rust was het duel al gespeeld. Samet Gorer was na twintig minuten verantwoordelijk voor de 1-0, waarna Mounir El Ouazizi hoogstpersoonlijk voor de 3-0 ruststand zorgde. Ook na de pauze bleef RVVH de bovenliggende partij. Via Brandon Könemann en een schitterende treffer van Robert Kooiman werd het uiteindelijk 5-0.