nieuws

Litouwer uitgeleverd voor gewelddadige overval Rotterdam

Politie Rotterdam Fotografie Roald Sekeris
Politie Rotterdam Fotografie Roald Sekeris
ROTTERDAM - Een 23-jarige man uit Litouwen is woensdag door Denemarken uitgeleverd aan Nederland. De man wordt ervan verdacht in 2010 een gewelddadige overval in Rotterdam te hebben gepleegd.
Op zaterdag 11 december 2010 werd een juwelier aan de 1e Middellandstraat overvallen door drie mannen. De eigenaresse werd vastgebonden en ernstig mishandeld. De overvallers sloegen de vitrines kapot en gingen er met sieraden met een totale waarde van 150.000 euro vandoor.
Op 11 januari 2011 werden in het programma Opsporing Verzocht een beelden van de overval getoond waarbij ook de stemmen van de overvallers te horen waren. Kijkers meldden dat de mannen de Litouwse taal gesproken werd.
Het filmpje werd gezien door politiemannen uit Litouwen die twee van de drie overvallers herkenden. Na onderzoek bleken deze twee verdachten al vast te zitten; één in Denemarken en één in Noorwegen.
De 23-jarige verdachte werd verhoord in de gevangenis in Denemarken waar hij vastzat voor een overval op een juwelier daar. Na zijn uitlevering is hij in Nederland voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor 14 dagen in bewaring gesteld.
De tweede verdachte is een 41-jarige Litouwer die vastzit in Noorwegen in verband met een overval daar. De identiteit van de derde verdachte is niet bekend.