nieuws

Sparta pakt punt bij FC Volendam

ROTTERDAM - Sparta heeft de eerste uitwedstrijd van het seizoen bij FC Volendam met 1-1 gelijkgespeeld. Spits Johan Voskamp was trefzeker voor de Kasteelclub. Nieuweling Kaj Ramsteijn stond in de basis bij Sparta. Hij nam centraal in de verdediging de plaats in van Crescendo van Berkel.
In de eerste helft waren de hoogtepunten schaars. De eerste kans was voor de thuisploeg, maar Damiën Menzo, het neefje van ex-doelman Stanley Menzo, kopte op de lat. De Rotterdammers kwamen één keer gevaarlijk voor het doel en het was direct raak. Voskamp maakte zijn eerste competitiedoelpunt voor de ploeg van trainer Adrie Bogers.
Na een half uur spelen was het weer gelijk. Robert Muhren liet het thuispubliek juichen: 1-1. Voskamp kreeg vlak voor rust nog een mogelijkheid, maar ditmaal stond zijn vizier niet op scherp.
Sparta kwam - met Roald van Hout in de ploeg voor Iliass Bel Hassani - na rust beduidend beter uit de startblokken. De gasten kregen een paar kansen, waarvan de grootste voor Jaime Bruinier was. Hij mikte in kansrijke positie naast het Noord-Hollandse doel.
Het duel aan de Dijk werd levendiger. Beide ploegen zochten vol de aanval. Ex-Spartaan Tom Overtoom miste een grote kans en keeper Khalid Sinouh had in de slotfase een antwoord op een inzet van Menzo. Aan de andere kant kopte Voskamp nog op het dak van het doel.
Sparta wacht na twee duels nog op de eerste competitieoverwinning. Vorige week speelden de Rotterdammers thuis met 2-2 gelijk tegen Jong PSV.
Scoreverloop: 17' Voskamp 0-1, 31' Muhren 1-1.
Opstelling Sparta: Sinouh; Gielisse, Luirink, Ramsteijn, Misidjan (80' Slijngard); Bruinier, El Hassnaoui, Nieuwendaal, Bel Hassani (46. Van Hout), Voskamp en Deekman (64' Mahi).