Ramsteijn: 'Kan wel leven met een gelijkspel'

ROTTERDAM - Kaj Ramsteijn maakte zondag in de uitwedstrijd bij FC Volendam (1-1) zijn debuut in het shirt van Sparta. Hij vormde samen met Gijs Luirink het centrale verdedigingsduo. 'Ik ben niet helemaal tevreden, maar ook niet ontevreden,' aldus de verdediger, die deze week werd overgenomen van Feyenoord.
'Als ploeg kan het zeker nog beter. Het was een wedstrijd met veel strijd en ik denk dat een gelijkspel terecht was,' vervolgt Ramsteijn, die negentig minuten speelde. 'Het was wel even wennen, omdat ik bij Feyenoord weinig minuten heb gemaakt in de voorbereiding.'
'Het is daarnaast ook wel anders voetballen in de eerste divisie. Maar ook hier moet je er voor zorgen dat de organisatie staat. Dat is overal hetzelfde. In de eerste divisie gaat het wel vooral om strijd, één op één duels. In de eredivisie wordt meer met het verstand gespeeld.'
Ramsteijn kon wel leven met een gelijkspel. 'Vooraf ga je voor de overwinning, maar achteraf kan ik er wel mee leven. Beide ploegen gingen voor de winst, dat zat er ook in voor beide ploegen.'