Van Persie bezorgt United eerste prijs

Robin van Persie
ROTTERDAM - Robin van Persie is het seizoen bij Manchester United uitstekend begonnen. De voormalig aanvaller van Feyenoord bezorgde zijn ploeg hoogstpersoonlijk de Community Shield tegen Wigan Athletic. In de wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar van Engeland was de geboren Rotterdammer twee keer trefzeker: 2-0.
Van Persie had zes minuten nodig voor zijn eerste doelpunt. De international kopte de bal op fraaie wijze achter Wigan-doelman Scott Carson na een voorzet van Patrice Evra. In de tweede helft bepaalde Van Persie de eindstand. Na een uur spelen werd zijn afstandsschot van richting veranderd door verdediger Jamers Perch van de regerend FA Cup-houder.
De overwinning betekent voor Manchester United de eerste prijs van het seizoen. Het was bovendien de eerste officiële wedstrijd onder het bewind van manager David Moyes, die op Old Trafford de vertrokken clublegende Alex Ferguson opvolgt.