nieuws

Eelco Sintnicolaas vijfde op tienkamp

Sintnicolaas
Sintnicolaas
ROTTERDAM - Eelco Sintnicolaas heeft zich wederom bewezen in de wereldtop. De meerkamper uit Dordrecht eindigde zondag bij de WK atletiek in Moskou als vijfde op de tienkamp. De 26-jarige allrounder klom met een sterke tijd op de afsluitende 1500 meter naar dezelfde positie die hij 2 jaar geleden ook behaalde bij de mondiale titelstrijd in Daegu.
In Zuid-Korea was destijds een puntentotaal van 8298 goed voor die vijfde plaats, in Moskou reikte de atleet uit Vaassen tot veel meer punten: 8391. Hij kwam echter niet in de buurt van zijn Nederlands record van 8506 punten. Sintnicolaas presteerde bovenmaats met een persoonlijk record bij het verspringen (7,65), was ook weer op dreef bij zijn favoriete onderdeel polsstokhoogspringen (5,30), maar leverde iets te veel in met minder goede resultaten bij het discuswerpen (39,21) en speerwerpen (56,75).
Olympisch kampioen Ashton Eaton was een klasse apart. De Amerikaan veroverde de wereldtitel met 8809 punten. Zilver was voor de Duitser Michael Schrader (8670), brons ging naar de Canadees Damian Warner (8512).