nieuws

Organist De Jager: "De Notre Dame was overweldigend'

ROTTERDAM - Een droom die werkelijkheid wordt, zo mag je het optreden van André de Jager in de Notre Dame wel noemen. Afgelopen zaterdag speelde hij er de sterren van de hemel. De Jager: "Het ging heel erg goed, ik had geen zenuwen en ik heb ook zelf enorm genoten."
De organist uit Papendrecht trok begin 2009 de stoute schoenen aan. Hij stuurde een verzoek naar Parijs om in de wereldberoemde kathedraal te mogen spelen. Na goed tegen het licht te zijn gehouden, kreeg André na vier jaar eindelijk toestemming.
'Sta in het rijtje met grote organisten'
Op de vraag wat het dan zo bijzonder maakt, antwoordt de muzikant enthousiast: "De beroemdheid van de grote kathedraal en het orgel. Daarnaast natuurlijk de grote namen van organisten die daar gespeeld hebben." Vol ongeloof, vervolgt hij: "En daar sta ik nu tussen."
Normaal gesproken speelt de Papendrechter in de Bethlehemkerk. Is dat niet een enorme omschakeling? "Ieder orgel is inderdaad uniek en speelt toch weer anders. Gelukkig had ik twee dagen de tijd om te oefenen. Daar heb ik volop gebruik van gemaakt.
'Leef op een roze wolk'
De bezoekers van de Bethlehemkerk hoeven trouwens niet bang te zijn dat De Jager nu zijn neus ophaalt voor het vertrouwde orgelspel. "Ik speel hier al 28 jaar met veel genoegen. Het is misschien geen uitdaging meer, maar ik heb het hier nog prima naar mijn zin."
Kortom met een enorme glimlach kijkt De Jager terug op zijn Parijse avontuur. "Het was overweldigd. Ik blijf er maar aan denken. Ik leef eigenlijk nog soort op een roze wolk."
Foto's: André de Jager

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl