nieuws

Aanvoerder van Ajax mist Klassieker

1208dejong
1208dejong
ROTTERDAM - Ajax moet het komende zondag in de Klassieker tegen Feyenoord in de Amsterdam Arena doen zonder aanvoerder Siem de Jong. Bij de middenvelder is een ingeklapte long geconstateerd. Hij ligt de komende dagen in het ziekenhuis, waar hij al van een drain in zijn rechterlong is voorzien.
De Jong liet zich maandag onderzoeken, omdat hij bleef hoesten en moeizaam kon ademen. Hij weet niet hoe hij de blessure heeft opgelopen. De Jong verloor afgelopen zondag met Ajax van AZ (3-2). Na de wedstrijd sprak hij nog uitvoerig met aanwezige journalisten.
Ook rechtsback Ricardo van Rhijn mist het duel met Feyenoord vanwege zijn rode kaart tegen AZ. Feyenoord gaat eveneens gehavend naar Amsterdam. Trainer Ronald Koeman mist de geblesseerde Daryl Janmaat en de geschorsten Jordy van Deelen en Stefan de Vrij, die beiden tegen FC Twente (1-4) een rode kaart kregen.
De oefenmeester van de Rotterdammers kan verder al enige tijd niet beschikken over Jean-Paul Boëtius (geblesseerd) en Elvis Manu (geschorst).