nieuws

Verkeerssituatie Stadhoudersplein aangepast na klachten

Stadhoudersplein
Stadhoudersplein
ROTTERDAM - De verkeerssituatie rond het Stadhoudersplein in Rotterdam wordt naar aanleiding van klachten van bewoners aangepast. Wijkbewoners vinden het plein te gevaarlijk. Er komt een proef waarbij een rijbaan wordt versmald naar één rijstrook.
De klachten kwamen onder meer van ouders met schoolgaande kinderen en kinderen zelf. Ze vinden het plein druk en onoverzichtelijk en er zijn al verschillende aanrijdingen gebeurd. De gemeente heeft daarom met de wijkbewoners gesproken over aan te brengen verbeteringen.
Versmallen rijbaan
Een van de mogelijkheden is het versmallen van de rijbaan van twee naar één rijstrook op zowel de Bergselaan als de Stadhoudersweg. Hierdoor wordt de situatie overzichtelijker en wordt het verkeer gedwongen langzamer te rijden. De praktijk moet volgens de gemeente uitwijzen of het verkeer niet teveel stagneert.
Om uit te zoeken of het werkt, wordt er een proef van vijf weken gehouden, waarbij kunststof barriers worden geplaatst. Als de resultaten gunstig zijn, wordt de maatregel mogelijk definitief uitgevoerd.
Parkeerplaatsen
De proef start op maandag 2 september en duurt tot dinsdag 8 oktober. Het gevolg is wel dat er ter hoogte van de zebrapaden vier parkeerplaatsen verdwijnen. Het is de bedoeling dat er bij de bushaltes aan de Stadhoudersweg elf nieuwe parkeerplaatsen worden aangelegd. Dit gebeurt in overleg met de RET en de Stadsregio.
Foto: Google Maps