nieuws

'Schenk Feyenoord-spullen Koos de Bie aan museum'

ROTTERDAM - Omdat de familie van Feyenoord-fan Koos de Bie afziet van de erfenis, vallen zijn bijzondere Feyenoord-spullen in handen van de overheid. Zijn vrienden en de officiële Feyenoord Supporters Vereniging hopen dat de sociale dienst de spullen aan het Feyenoord-museum in de Kuip wil schenken.
Feyenoord-supporter Koos de Bie overleed vorige week op 63-jarige leeftijd. In de Kuip werd zondag in de twaalfde minuut voor hem gezongen. Hij was een van de ‘wijze mannen’, een groep wat oudere supporters die bij vrijwel iedere training aanwezig is.
Omdat zijn familie afzag van de erfenis, moet de sociale dienst noodgedwongen opdraaien voor de begrafenis. De Feyenoord-spullen, die Koos tentoonstelde in zijn Feyenoord-‘museum’ aan de Beukendaal vallen nu in handen van de sociale dienst.
Samen met de officiële Feyenoord Supporters Vereniging en de afgeleide FR 12-fanclub wordt nu getracht om de sociale dienst te bewegen de 'kostbare' Feyenoord-spullen te schenken of voor een klein bedrag te verkopen aan ‘Home of History’; het Feyenoord-museum in de Kuip.
Koos wordt vrijdag om half tien op Hofwijk begraven. Volgende week geeft mevrouw Kat van de sociale dienst uitsluitsel aan Joop Verschuren van de Feyenoord Supporters Vereniging.