nieuws

500 tips over ongelukken A15

Ongeluk op de A15
Ongeluk op de A15
ROTTERDAM - Ongeveer 500 automobilisten hebben gehoor gegeven aan de twitter-oproep van de ANWB. De organisatie vroeg haar volgers om mee te denken over de oorzaken van ongelukken op de A15 tussen Gorinchem en Nijmegen. De ANWB deed de oproep nadat er vrijdag flinke files ontstonden na een ongeluk met een vrachtwagen.
De laatste tijd zijn er relatief veel ongelukken op dit deel van de A15. Ook dinsdagmiddag was er nog een ongeluk. Daarom daagde de ANWB haar 60.000 volgers op twitter uit om aan te geven waardoor er zoveel ongelukken gebeuren.
Volgens de 500 mensen die reageerden op de oproep, zijn er verschillende oorzaken. De automobilisten wezen onder meer op de drukte op de weg, het ontbreken van de matrix-signalering en het rijgedrag van medeweggebruikers. De ANWB gaat de reacties analyseren en gaat daarna overleggen met Rijkswaterstaat.
Heeft u zelf een idee waarom er de laatste tijd zoveel ongelukken gebeuren op de A15? Of heeft u tips hoe ongelukken voorkomen kunnen worden? Laat hieronder je reactie achter.

Foto: Ongeluk op de A15