nieuws

BH-koningin Marlies Dekkers in zwaar weer

MarliesDekkers-press
MarliesDekkers-press
ROTTERDAM - Het bedrijf van Rotterdamse Marlies Dekkers heeft in 2012 een verlies van 2,9 miljoen euro geleden. De lingerie-ontwerpster moet daarom op zoek naar geld.
Volgens woordvoerder Daniëlla Gargiulo heeft het verlies te maken met de huidige economische situatie. Een Aziatische producent waar het bedrijf nauw mee samenwerkte ging failliet, waardoor de ontwerpster op zoek moest naar een andere partner. Hierdoor liepen de kosten hoger op dan begroot.
Investeerder
Op dit moment is het bedrijf in gesprek met een nieuwe investeerder. Om wie het gaat wil de woordvoerder niet zeggen. “Het zou morgen rond kunnen zijn, maar ook over een paar weken. Binnen een maand verwacht ik duidelijkheid. Vanaf dan is er ook pas duidelijk of de rode cijfers gevolgen hebben voor het personeel”, aldus Gargiulo.
Internationaal
Marlies Dekkers groeide in de afgelopen jaren uit tot een begrip. In totaal telt de holding 11 winkels in binnen- en buitenland, onder meer in Antwerpen en Parijs. Er werken 150 mensen bij het bedrijf. Het hoofdkantoor is nog altijd gevestigd in Rotterdam.