nieuws
Aflevering 4 - Job Pattinasarany - dinsdag 13 augustus 17.15 uur

ROTTERDAM - Dinsdag 13 augustus kookt Marlies met kok Job Pattinasarany.
Job is hiphopper en kok. Na een turbulente jeugd heeft hij de rust gevonden om serieus te koken en muziek te maken. Zijn ultieme droom is een eigen bedrijfje beginnen.
Koken en Keuvelen is iedere dinsdag om 17.15 uur (ieder uur herhaald) te zien bij TV Rijnmond.
Het recept van Job Pattinasarany's Thaise salade di Loksi.
"Zeg Walla Zalad"
1 bos Bata wiri
3 mini paksoi
1 meiknol
1 rode peper
1 groene peper
1 bos koriander
1 bos munt
1 bos radijs
alles wassen een grof opchoppen
"Dressing"
schil van een halve limoem
2 limoen blaadjes
1 stronkje gember
1 stronkje laos
steeltjes van de koriander
5 eetlepels chilisaus
3 eetlepels vissaus
3 eetlepels azijn
1 dl olijfolie
alle vaste ingredienten ragfijn snijden en mengen met de vloeibare
ingredienten.
"Avocado Tjap"
1 rijpe avocado
schil en pit verwijderen
prakken met een vork
op smaak brengen met limoensap zout en olijfolie
"Sid Visjes"
200gr tonijn
licht zouten
licht insmeeren met olie
op kamer temeratuur en aan 1 kant grillen
8 pijlstaart inktvisjes
schoonmaken
licht zouten
licht oliën
dichtschroeien
"Ge Noten"
30 gr hennepzaad
30 gr wasabi noten
30 gr casewnoten
Crushen in een doek, dus meppen met een pan.
"Serveren"
1. Maak de grof gesneden salade ruim aan met dressing.
2. Plaats een mooie hoeveelheid aan in het midden van het bord.
3. leg de inktvis op de salade.
4. Daarop de tonijn
5. Daarop de avocado
6. Top het gerecht af met de noten en nog een schep dressing.
Eet smakelijk!