nieuws

NU Discussie: Weet niet wat je eet!

eten
eten
ROTTERDAM - Eet smakelijk! Lekker boodschapjes gedaan? En? Goed gekeken naar wát je straks gaat eten? Lekker verantwoord?

Rondwandelend in een supermarkt wordt u in ieder gangpad aangestaard door duizenden stickertjes: 'Verantwoord' of 'Eerlijk Voedsel', 'Verstandige keuze'.
Maar het enige wat die stickertjes representeren, is het papier dat er aan is verspild: ze lijken verder geen garantie voor een verstandige keuze.
Foodwatch, een organisatie die waakt over uw voedsel, gaat actie voeren tegen Albert Heijn. Die is nogal scheutig met de zogeheten 'Puur & Eerlijk'-labels, die je het idee geven dat je een gezond product koopt.
Maar er zitten onnodige suikers in, zoutversterkers en smaakversterkers; zegt Foodwatch: 'Ze zijn absoluut niet - zoals Albert Heijn op de eigen website aangeeft - met 'extra zorg voor mens, dier, natuur of milieu geproduceerd, geteeld of ingekocht'.
Hoe bewust eet jij? Met de allerbeste ingrediënten iets zelf koken? Of kiezen voor het gemak en een stoommaaltijd in de microgolf? Want die stoommaaltijden worden toch steeds beter!
En wanneer zondig je en gaat er een dikke friet naar binnen?
Wat heeft u weleens gekocht dat ronduit SMERIG was? En heb je tips om TOCH gezond te kunnen shoppen zonder dat je die promotie-stickers nodig hebt?

BEL: 010 - 436 44 36 of chat mee op RijnmondNu-punt-NL.

Twitter met de #RIJNMONDNU.

Word bijgepraat over het nieuws om de hoek, maar ook over binnen- en buitenlandse kwesties. Met verslaggevers in de regio en correspondenten uit de hele wereld. Een nieuwsquiz, de Dag van Toen en discussie! Rijnmond Nu: iedere werkdag tussen 16.00 en 19.00 uur.