nieuws

Jong010 wil Rotterdam veroveren

ROTTERDAM - Als het aan oprichtster Angelique van Tilburg ligt, lezen binnenkort alle Rotterdamse kinderen de krant Jong010. Vorige week werd haar initiatief genomineerd voor de Nationale Alfabetiseringsprijs 2013.
Jong010 begon op een paar scholen in de deelgemeente Overschie, maar wordt inmiddels in een oplage van 30-duizend exemplaren verspreid via ruim tweehonderd basisscholen in Rotterdam.
"Het is heel bijzonder dat Jong010 is genomineerd", vertelt de trotse oprichtster en hoofdredacteur. "In onze categorie hadden veertig initiatieven zich aangemeld. Samen met een ander project zijn wij door een vakjury gekozen tot de beste twee initiatieven."
Taalontwikkeling
De prijs wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Alfabetisering. "Ik denk dat de jury voornamelijk heeft gekeken naar het feit dat we met Jong010 op jonge leeftijd beginnen met het stimuleren van de taalontwikkeling en leesplezier", vervolgt de hoofdredacteur.

Ambitie

"Ik wil eerst dat alle kinderen in Rotterdam, in alle deelgemeenten, de Jong010 gratis kunnen krijgen. Zodra het hier allemaal goed loopt wil ik vanaf 2015 gaan kijken of we het initiatief ook in andere steden kunnen gaan opzetten."

Stemmen
Op 9 september worden de winnaars van de Alfabetiseringsprijs bekendgemaakt in De Efteling. Op internet kan gestemd worden.