nieuws

Grootste klomp uit de Drechtsteden

ROTTERDAM - In Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht is woensdag de grootste klomp van de Drechtsteden gezaagd. Het één meter lange houten schoeisel werd live gemaakt door kunstenaar Peter de Koning op het voorplein van de stadsboerderij.
De Steenbergse kunstenaar heeft diverse wereldrecords op zijn naam staan: de grootste klomp van 7 meter lang, het grootste paar klompen, de langste tafel ter wereld op vier poten van 14 meter, de grootste kerststal, het grootste schaakspel ter wereld van 8×8 m en de grootste stoel van zes meter hoog. "Het kan voor mij niet groot genoeg zijn," aldus De Koning.
Bescheiden is de kunstenaar niet:"Geen beeldhouwer kan het tempo van mij volgen." Hij maakt de klompen omdat zijn opa en vader ook klompen maakten, alleen waren die kleiner. De Koning moet er niet aan denken zelf klompen te moeten dragen. Wat hem betreft zijn het "ondingen".
Het grootste paar klompen is tot begin september te zien bij het duurzaamheidscentrum. Daarna gaan ze naar de Keukenhof. De vers gemaakte grootste klomp van de Drechtsteden blijft in bezit van het centrum en komt op het voorplein te staan.