nieuws

Jongen (14) uit Ridderkerk bestraft voor ontucht

rechtbank-Flickr-CC-S_falkow
rechtbank-Flickr-CC-S_falkow
ROTTERDAM - De rechter in Rotterdam heeft een 14-jarige jongen uit Ridderkerk veroordeeld voor seksueel misbruik van een meisje van 7. Hij kreeg een celstraf van 112 dagen en moet daarna worden behandeld.

De jongen had in april van dit jaar een willekeurig meisje van een kinderspeelplaats aan de Zalm in Ridderkerk meegesleurd. Het kind had zich hevig verzet. Hij had haar over de schouders genomen en naar zijn slaapkamer gebracht. Daar had de jongen ontucht gepleegd met het slachtoffer.


Stoornis

De verdachte heeft later verklaard “dat hij wilde weten hoe de vagina van een jong meisje er uitziet.” Deskundigen hebben vastgesteld dat de jongen sterk verminderd toerekeningsvatbaar is door een persoonlijkheidsstoornis. Er is onder meer autisme vastgesteld. De kans op herhaling wordt ingeschat op matig tot hoog.
De jongen uit Ridderkerk komt binnenkort vrij. De rechter heeft bepaald dat hij geen contact mag opnemen met het slachtoffertje en haar familie en ook niet bij hun huis mag komen. Verder mag hij zich niet meer ophouden bij de kinderspeelplaatsen in de buurt.
Als hij vrijkomt dan zal jeugdreclassering bepalen welke vorm van behandeling hij moet krijgen. Als de verdachte nog een keer in de fout gaat, of hij werkt niet mee aan de behandeling, dan hangt hem jeugd-TBS boven het hoofd. De verdachte zal de straf waarschijnlijk accepteren en niet in beroep gaan.