nieuws

Inval Vlaardingen; llina niet gevonden

Nadyen Antonio llina
Nadyen Antonio llina
ROTTERDAM - De politie heeft donderdagavond een inval gedaan in een woning in Vlaardingense wijk Holy. De politie vermoedde dat de 30-jarige Nadyen Antonio llina binnen was. Maar er is niemand aangehouden.

De man wordt verdacht van de moord op Vernon P. uit Spijkenisse. Deze 40-jarige man werd in augustus doodgeschoten op een parkeerplaats op de Noordakker. Hulpverleners waren snel ter plaatse, maar de man bezweek aan zijn verwondingen.

Nationale Opsporingslijst

Nadyen Antonio llina werd snel verdacht, maar tot op heden is hij niet gearresteerd. Donderdag werd hij op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Dat is een lijst met de op dit moment meest gezochte verdachten in Nederland. Die melding leidde tot negen tips, waaronder de tip uit Vlaardingen die leidde tot de inval.

Aan moord ging eerdere schietpartij vooraf

Nadyen Antonio llina wordt verdacht van de moord op Vernon P. omdat buurtbewoners de link maakten naar de schietpartij in café El Hombre in 2007. Vernon P. nam destijds in deze kroeg Nadyen Antonio llina en Drem G. onder vuur. Een paar dagen eerder zou hij door de twee mannen zijn beroofd en mishandeld.
Vernon P. werd veroordeeld voor de schietpartij en was in augustus net weer op vrije voeten. Buurtbewoners denken dat Nadyen Antonio llina hem kort na zijn vrijlating uit wraak heeft doodsgeschoten.
Foto: Nadyen Antonio llina