nieuws

Vandalen vernielen tuin in Ameide

ROTTERDAM - Alsof er in de helft van de tuin een bosbrand heeft gewoed. Zo omschrijven Hetty en Arie Krouwel hun verwoeste tuin. Ze zijn er inmiddels zeker van dat iemand doelbewust bij hun huis is geweest om de planten te vernielen.
De Krouwels vermoeden dat iemand vanaf de weilandkant met gif de tuin in heeft gespoten. “Je ziet precies tot waar in de tuin het gif gekomen is”, wijst Hetty Krouwel. “Dit is een gerichte actie. Het kan bijna niet anders.” Ze hebben inmiddels aangifte gedaan bij de politie

Koningslinde
Afgelopen week kwam –ook in de gemeente Zederik- al de koningslinde van Meerkerk in het nieuws. Ook deze boom is duidelijk door iemand om zeep geholpen. Hetty denkt dat het misschien wel om dezelfde dader gaat. “Het is wel heel toevallig dat er op twee plekken in de gemeente doelbewust groen wordt vernield. En misschien zijn er nog wel meer inwoners van Zederik die dit verhaal herkennen.”
Tuin al eerder overhoop
Dat de Krouwels weinig geluk hebben met hun tuin is duidelijk. Nog steeds zijn ze met de gemeente Zederik in een juridisch conflict verwikkeld over de vorige keer dat hun tuin overhoop lag. Ooit legde de gemeente illegaal een riooloverstort aan, die uitkwam in de achtertuin van familie Krouwel. Dit met stank, rioolafval een flinke rattenplaag als gevolg.
“We zijn er door alles wat we hebben meegemaakt nu toch wel weer extra van geschrokken", vertelt Arie Krouwel. "Je vraagt je toch af wat er is gebeurd en wat ons in de toekomst nog te wachten staat."

Onderzoek
De gemeente Zederik laat weten dat er de afgelopen weken in ieder geval geen onkruidbestrijding heeft plaatsgevonden in de wijk. De politie neemt de aangifte serieus en is nog bezig met het onderzoek.