nieuws

Veel kritiek op bezuinigingen RET

tram.cropresize.2.cropresize.tmp.jpg
tram.cropresize.2.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Linkse oppositiepartijen hebben forse kritiek op de bezuinigingsplannen voor het openbaar vervoer in de grote steden. Het kabinet geeft 120 miljoen minder aan de Stadsregio en ook openbaar aanbesteden van het ov komt nabij.
Tijdens de behandeling van de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Milieu dinsdagavond heeft de SP gezegd dat de RET de afgelopen jaren al 50 miljoen euro heeft bespaard. De partij roept het kabinet op te stoppen met het plan om nog 120 miljoen euro te bezuinigen op de vervoerbedrijven van de drie grote steden.
De PvdA noemt het voorstel 'desastreus'. Volgens Kamerlid Jacques Monasch leiden de besparingen op het OV tot versplintering en chaos in Rotterdam. De Christenunie spreekt van 'kapot bezuinigen'. Maar volgens de regeringspartij VVD kan de RET best efficiënter werken en maakt minder geld ook creatiever.
Minister Schultz van Haegen reageert woensdag op de kritiek van de oppositie. Politiek verslaggever Hans Hemmes vertelde vanochtend in wakker@rijnmond.nl meer over het debat waarin de begroting werd behandeld.