nieuws

Knieblessure Mahi erger dan verwacht

ROTTERDAM - Sparta kan langer dan aanvankelijk gedacht geen beroep doen op Mimoun Mahi. De 19-jarige aanvaller staat vermoedelijk zes maanden aan de kant. De Marokkaan raakte afgelopen maandag geblesseerd in een oefenwedstrijd tussen Jong Sparta en Jong FC Utrecht.
Mahi is vrijdag geopereerd aan het gewricht. In eerste instantie dacht Sparta de speler zes tot acht weken kwijt te zijn. Ook de speler zelf dacht dat het wel mee zou vallen. 'Ik dacht dat er iets met mijn meniscus was, maar uiteindelijk was het helemaal afgescheurd.' Zelfs na de MRI-scan kwam de ernstige kwetsuur niet naar boven. Pas toen Mahi onder het mes lag bleek er meer mis te zijn. 'De operatie zou eigenlijk een uur duren, maar heeft uiteindelijk nog een uur geduurd. Ze waren er dus druk mee bezig.'
Mahi, die nog geen jaar geleden zijn debuut maakte in de hoofdmacht van Sparta, kwam dit seizoen twee keer als invaller binnen de lijnen. Vorig seizoen kwam de international van Oranje onder 19 achttien keer in actie voor de Rotterdammers.