nieuws

Barendrecht in slotfase voorbij topklasser Leonidas

Jack-Berg-Barendrecht
Jack-Berg-Barendrecht
ROTTERDAM - Barendrecht heeft de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met 2-0 gewonnen van zondagtopklasser Leonidas. De ploeg van trainer Jack van den Berg wist pas in de slotfase het verschil te maken. Mitch Fransen was met twee assists belangrijk voor de Barendrechters.
Tien minuten voor tijd bediende de van Heinenoord overgekomen aanvaller teamgenoot Laurens Visser, die vervolgens de Leonidas-doelman kon verschalken. Twee minuten later gaf Fransen opnieuw een assist. Ditmaal was de jonge Daniel Esajas het eindstation.
Zo sluit Barendrecht de voorbereding dus af met een 2-0 zege. Makkelijk ging het niet tegen mede topklasser Leonidas, dat dit seizoen zal debuteren op het hoogste amateurniveau. Met name de eerste helft op sportpark De Bongerd bood de toeschouwers weinig spektakel.
Hoofdklasser Smitshoek kwam ook in actie. De Barendrechters speelden tijdens het Z-Press toernooi tegen Jong Sparta. De Rotterdamse formatie begon het duel niet goed. Ricardo Merrelaar maakte de 1-0 namens Smitshoek. Spartaan Finn Stokkers deed niet veel later wat terug.
Die uitslag betekende dat ASWH voor de tweede keer op rij het Z-Press toernooi op zijn naam schrijft. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht speelde zaterdagmiddag met 2-2 gelijk tegen topklasser Capelle.