nieuws

Neptunus opnieuw sterker dan Amsterdam

Honkbal
Honkbal
ROTTERDAM - De honkballers van DOOR Neptunus hebben voor de tweede keer in drie dagen van L&D Amsterdam Pirates gewonnen. Het duel tussen de nummers één en twee uit de hoofdklasse eindigde in 8-6 voor de Rotterdammers.
Voor Neptunus stond er zaterdagmiddag niet veel meer op het spel. De ploeg van trainer Evert-Jan 't Hoen verzekerde zich donderdag namelijk al van de eerste plaats in de hoofdklasse. Hierdoor speelt Neptunus volgend seizoen in de Europa Cup en heeft het in de play-offs meer thuisvoordeel.
Ondanks die plaatsing stelde 't Hoen gewoon zijn sterkste spelers op tegen Amsterdam. Goed starten deden die mannen niet. Na drie innings stond het 0-4 voor de huidige nummer twee van Nederland. In de slagbeurt daarna lieten de Neptunianen wel van zich spreken met maarliefst vijf punten. Die voorsprong gaf de ploeg vervolgens niet meer weg.
Mampaey The Hawks had minder succes. De Dordtenaren verloren met 3-0 van Mr. Cocker HCAW. Lange tijd bleef het 'slechts' bij 1-0 in Bussum, maar in inning zeven liep de thuisploeg met twee punten uit. The Hawks blijven staan op positie zeven. HCAW loopt twee punten uit en staat zesde.