nieuws

Voskamp helpt Sparta aan eerste seizoenszege

ROTTERDAM - Sparta heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De Rotterdammers waren op het eigen Kasteel met 1-0 te sterk voor VVV Venlo. Johan Voskamp maakte vlak na rust de enige treffer van de wedstrijd. De ploeg van trainer Adrie Bogers heeft nu vijf punten uit drie duels.
In de eerste helft waren de hoogtepunten schaars. Doelman Khalid Sinoud reageerde attent op een inzet van Jules Reimerink na een fout van Kaj Ramsteijn. De thuisploeg kwam helemaal zelden voor het Limburgse doel.
Na het teleurstellende eerste bedrijf volgde een aantrekkelijkere tweede. Pieter Langedijk bleef niet koel voor het doel en schoot hoog over. Iliass Bel Hassani vond keeper Niki Maempaa op zijn weg en Voskamp was ook in de rebound niet succesvol.
De openingstreffer viel twee minuten later alsnog. Voskamp verschalkte Maempaa nu wel na een lange bal van Roderick Gielisse: 1-0. Sparta kreeg na dat doelpunt meer vertrouwen, al moest Sinouh wel handelend optreden op een inzet van Otsu.
Debutant Langedijk raakte halverwege de tweede helft de buitenkantpaal en Jeremy de Nooijer vond het dak van het doel. Invaller Mario Bilate had het duel definitief kunnen beslissen, maar verzuimde dat. Donovan Deekman, die ook kort voor tijd inviel, raakte nog de paal.

Scoreverloop

51' 1-0 Voskamp

Opstelling

Sinouh; Gielisse, Luirink, Ramsteijn, Misidjan; Nieuwendaal, Bruinier (87' Dogan), De Nooijer; Bel Hassani, Voskamp (74' Bilate) en Langedijk (83' Deekman).