nieuws

Van Persie schiet United naar eerste overwinning

Robin van Persie
Robin van Persie
ROTTERDAM - Robin van Persie heeft ook in de eerste competitiewedstrijd zijn waarde bewezen voor Manchester United. De voormalig aanvaller van Feyenoord had met twee treffers een belangrijk aandeel in de overwinning op bezoek bij Swansea City. In het Liberty Stadium in Wales was de regerend landskampioen met 4-1 te sterk.
Van Persie opende de score al zwevend na ruim een half uur, door de bal met zijn rechtervoet langs doelman Michel Vorm te volleren. Daarvoor had routinier Ryan Giggs al twee goede kansen verprutst. Vlak na de treffer van de Nederlandse spits verdubbelde zijn Engelse collega Danny Welbeck de marge van dichtbij. Swansea, dat het moest stellen zonder de geblesseerde oud-Feyenoorder Jonathan de Guzman, stelde daar wat kansjes van de Spaanse spits Michu tegenover.
De thuisploeg bracht na rust voormalig Vitesse-speler Wilfried Bony, die dat vertrouwen niet beschaamde. In de slotfase vond de Ivoriaan met een laag schot het net. Op dat moment stond United al op drie goals, dankzij een verwoestende uithaal van Van Persie met ditmaal zijn linkervoet. Het slotakkoord was voor Welbeck, die scoorde met een bekeken stift over Vorm.