nieuws

Kampeerpret op de kinderboerderij

ROTTERDAM - Niet voor alle Rotterdamse kinderen is het de normaalste zaak van de wereld om ieder jaar op vakantie te gaan. Er zijn zelfs kinderen die nooit gaan kamperen of in een hotel slapen. Cemile Sezer trok zich het lot van deze kinderen aan en besloot een vakantiekamp voor hen te organiseren.
Tot en met woensdag kamperen tachtig kinderen gratis drie dagen lang op de kinderboerderij. Tijdens hun verblijf moeten ze vooral veel lol hebben, maar er staan ook veel educatieve onderdelen op de agenda.
Cemile Sezer kreeg het idee voor het gratis vakantiekamp twee jaar geleden doordat zijzelf een jaar een vakantie moest overslaan. Zij vond dit vreselijk, maar kwam er in gesprekken met collega's achter dat er veel mensen zijn die door bijvoorbeeld hun financiele situatie nooit of zelden op vakantie gaan. De Rotterdamse vond dat ieder kind recht heeft op een eigen vakantieverhaal en besloot actie te ondernemen.
Sezer wist vorig jaar het Rotterdamse bedrijfsleven en vrijwilligers te enthousiasmeren met als resultaat: “Op Avontuur in de Stadsnatuur”. Vijftig Rotterdammertjes kampeerden twee dagen op kinderboerderij de kooi.
Het vakantiekamp is dit jaar met twee lokaties uitgebreid. Ook op kinderboerderijen in Feijenoord en Rozenburg staan de legertenten klaar om de kinderen een onvergetelijke ervaring te bezorgen.