nieuws

NU Discussie: Over Ramkoers en Mantelzorg

rutte
rutte
ROTTERDAM - IS het kabinet-Rutte op ramkoers, door alle besprekingen over bezuinigingen met de oppositie tot NA prinsjesdag af te kappen?
Het kabinet gaat nu direct met de Eerste Kamer in conclaaf over de bezuinigingen; praten met de oppositie-partijen in de Tweede Kamer is er niet meer bij. Alexander Pechtold hád verwacht dat er half augustus wel weer constructief gesproken zou kunnen worden over bijvoorbeeld bezuinigingen op het Onderwijs, maar het kabinet-Rutte lijkt liever even geen lastpakken te dulden. Verstandig? Want dan kan er tenminste doorgepakt worden? Of moet het kabinet nu JUIST in overleg met de oppositie om de kwakkelende economie vlot te trekken?
Het kabinet ligt al onder vuur vanwege de kwakkelende economie, die méér kwakkelt dan in andere landen.
En het kabinet? Die houdt z'n poot stijf. Bezuinigen! Dat is het mantra! Niet voor lul staan in Europa!
Of hebben Rutte en zijn kornuiten gewoon ronduit gelijk? Drie procent IS drie procent. MINDER bezuinigen is simpelweg geen optie...

BEL Rijnmond NU: 010 - 436 44 36.

En Rijnmond Nu wil ook discussieeren over een tweede onderwerp vanavond: Het moreel appèl op Mantelzorg. Het was al een NU Discussie in mei: Familie zou VERPLICHT moeten worden mantelzorg te verlenen. En nu is er opnieuw een moreel appèl op familieleden: Een verpleegorganisatie in Gouda gaat Mantelzorg 'moreel verplichten' op alle zestien lokaties.
KUN je familieleden moreel verplichten tot mantelzorg, of is het overdreven bemoeienis? Blijkbaar wordt er te weinig mantelzorg geboden, anders waren deze uitspraken toch niet nodig geweest?

BEL Rijnmond NU: 010 - 436 44 36.

Meediscussieeren kan ook op deze pagina, of twitter met #RIJNMONDNU.

Word bijgepraat over het nieuws om de hoek, maar ook over binnen- en buitenlandse kwesties. Met verslaggevers in de regio en correspondenten uit de hele wereld. Een nieuwsquiz, de Dag van Toen en discussie! Rijnmond Nu: iedere werkdag tussen 16.00 en 19.00 uur.