nieuws

Drie ontsnapte jongeren uit Hartelborgt aangehouden

ROTTERDAM - De drie jongeren die maandagmiddag zijn ontsnapt uit jeugdgevangenis de Hartelborgt in Spijkenisse, zijn na een zoektocht van drie uur aangehouden in Spijkenisse.
Het trio ontsnapte rond 14.45 uur. De politie heeft met man en macht gezocht in het gebied rondom de gevangenis, die vlakbij de Hartelweg en de begraafplaats de Ommering ligt. Alle uitvalswegen in de omgeving van de Hartelborgt werden afgezet, hetgeen ook gold voor een nabijgelegen park. Zelfs de begraafplaats is door de politie met speurhonden uitgekamd. Bij de zoektocht werd ook de politiehelikopter ingezet.

Door politiehonden gegrepen

De drie jongens werden uiteindelijk aangetroffen in de bosjes bij een tankstation aan de Hartelweg, waar ze zich hadden verstopt. Twee van hen probeerden na hun ontdekking nog weg te rennen, maar werden uiteindelijk door de politiehonden gegrepen.

Gemêleerd gezelschap

Het ging om een Marokkaanse man in een grijs trainingspak, een donkere man in een zwart trainingspak met bodywarmer en een blanke man met een donkere trainingsbroek en een blauwe jas. Twee van hen zijn 17 jaar, de andere jongen is 19 jaar.

Onderzoek naar ontsnapping

Hoe het trio heeft kunnen ontsnappen is onbekend. Naar verluid zouden ze gewoon over de muur zijn geklommen. Omdat ze volgens het minderjarigenstrafrecht zijn veroordeeld, doet justitie geen mededeling over waarvoor de jongens vastzaten. Het Ministerie van Justitie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de ontsnappinig