nieuws

Bestuurder West-Kruiskade verdacht van dood door schuld

ROTTERDAM - De politie verdenkt de bestuurder van de BMW 5 die zondagochtend vroeg op de West-Kruiskade in Rotterdam verongelukte van dood door schuld. Bij het ongeluk kwamen twee vrouwen om het leven.
Volgens de politie heeft de bestuurder, een 26-jarige man uit Den Haag, te hard gereden en is hij uit de bocht gevlogen. Hierbij klapte de wagen op een hoogspanningsmast van de tram en brak in tweeën. De vrouwen, 33 en 21 jaar uit Den Haag, vlogen uit de wagen en overleden ter plekke.
Enorme klap
Omwonenden spreken van een enorme klap en een ongekende ravage op de West-Kruiskade. "Een oudere vrouw ging zes uur 's ochtends bidden. Die hoorde een knal en keek naar buiten, zag een jong meisje helemaal in stukken en begon te huilen", zegt de eigenaar van een kledingzaak vlakbij de plek van het ongeluk.
Op beelden van zijn beveiligingscamera is te zien hoe de BMW 5 crasht. "Hij reed veel te hard, dat zie je zo", zegt hij. "Daar hoef je geen expert voor te zijn."
Afscheidsbijeenkomst in moskee
In de moskee El Mohsinin in Den Haag is maandagmiddag een afscheidsbijeenkomst geweest voor de twee vrouwen die zondag omkwamen bij een ongeluk op de West-Kruiskade.
De politie zoekt nog getuigen van het dodelijke ongeval. Ook mensen die vooraf de donkere BMW 5 hebben zien rijden, worden verzocht contact op te nemen met de politie Eenheid Rotterdam via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.